Change Language

Защо e-therapy.bg ?

Предварителната подготовка за стандартна консултация в кабинет отнема повече време от самата сесия ("Трябва да попитам някой и да разберат куп хора, че имам проблем..." , "Трябва да записвам час и да се обяснявам на някой по телефона...", "Трябва да се облека, да преценя дали изглеждам зле, да мина през целия град...", "Ако терапевтът е кофти...", "Трябва да го направя, но след като...").

Контактът "лице в лице" все повече е избягван в съвременния начин на живот (хората имат все повече комуникативни задръжки – отчуждение, увеличено лично пространство...)

Е-консултацията = анонимен, доверителен, но съвсем реален процес. Той се извършва ТУК И СЕГА

Съвременният клиент е много по-различен от традиционния в миналото – в България 70% от потребителите на Интернет са на възраст 21 – 45г. – те са сръчни, мислят бързо, поемат информация лесно и си проправят път в свят от символи. Хората в тази възраст имат най-голям шанс да преодолеят продуктивно психологическите си проблеми с помощта на специалист.

Плюсове и минуси

Плюс – психологическата консултация, независимо от местоположението си, е повече от виртуална – тя протича в душата, представите, фантазиите от собствените страхове, очакванията, предразсъдъците...

Минус – живият контакт дава още 60% невербална информация, но пред възможността от 100% отказ от продължителна конвенционална консултация, е-консултацията става незаменима.