Change Language

ИНТЕРВЮ НА АНИ ВЛАДИМИРОВА ЗА В-К "ТРУД"

Омъжената българка е голяма женомразка

- Защо най-богатата двойка в къщата на “Биг брадър фемили” - сем. Леомани, напусна играта първо, госпожо Владимирова?

- Обикновено най-богатите са и най-отегчени. Това са хора, свикнали да командват парада, а не на тях да им се обяснява какви са правилата. А и трябва да се има предвид, че г-н Леомани не изпитва никакъв респект нито към нашата страна, нито към съпругата си, заради която би имало смисъл да стои в Къщата.

Той обаче така и не успя да се забавлява вътре, хората не му бяха интересни, а правилата го затормозяваха. Явно с влизането си в шоуто той е подходил спонтанно, без да го обмисли достатъчно. Аз лично предполагах, че ще си излезе, и даже се чудя как изобщо издържа дотук.

А понеже съпругата му Кристияна е зависима финансово тотално от него, нямаше как да не излезе и тя. Защото ако я “резне”, ще стане зле.

- Да не би причината да е бизнесът му? С какво се занимава в Италия и Швейцария?

- Има рентиерски бизнес, такъв тип, който би вървял и без него. Доколкото знам притежава ресторант. Кристияна описва времето му в Швейцария като висене по цял ден, в пушене, пиене, висене по кафенета.

- Почти като в “Биг брадър фемили”.

- Да. (Смее се.)Само че в Къщата беше затворен и не сред неговите приятели.

- Това ли са българите - като съквартирантите в Къщата пият, бият и раждат на 16 години?

- Да, и това са българите. Ние обаче не сме социологическа агенция, която е правила проучване. Ние работим за продуцентска къща, която прави шоу. И в това шоу целта е да се видят моделите, които най-силно водят до промени в живота на хората.

Неслучайно във всяко семейство има силно изразен елемент от проблемите на повечето българи. Идеята е да разбереш проблема и да усетиш, ако твоят, който прилича на него и е по-малък, какво ще се случи, ако се засили.

И мен лично никой не може да ме убеди, че ако хванете едно семейство с всичките му роднини, сред тях няма да има изневеряващи, пиещи, биещи.

- Но все пак Ванеса е майка на 17 години и често я виждаме да пуши. Според закона в един магазин дори не би трябвало да й се продават цигари.

- Не мога да коментирам нищо, свързано с юрисдикция. Аз съм психолог.

- Няма ли тя обаче да се превърне в модел за подражание? Ето, става известна, разполага с джакузи, двама мъже почти ще се сбият за нея.

- Отдавна ми прави впечатление, че пред всяко училище има пушещи тийнейджъри на 13-14 г., с уникални цветове по главите, а да не говорим за това, че са с активен сексуален живот още от 11-12-годишни. И това е масова тенденция в градската среда.

За мен по-скоро Ванеса е част от това, което вече е проблем, а не провокатор на този проблем. Тя показва онова, което се случва с младите момичета.

- И какво целите да покажете с разкриването на всичко от нейния живот в Къщата?

- Надявам се младите хора да разберат, че това, да ползваш атрибутите на възрастните, не те прави възрастен, не те прави свободен. Това, че ти пушиш и раждаш деца още като дете, всъщност не те прави голям, а по-рано състарен и с повече отговорности и грижи.

- Като психолог има ли нещо, което ви изненада в поведението на другите двойки?

- За момента все още нищо. Адаптацията при някои става по-бързо, при други - по-бавно. След 4-5 дни ще си свалят маските докрай.

- Кой ще издържи най-дълго като примерен гражданин на обществото?

- Каменарови, разбира се.

- Каква е тяхната роля?

- Тяхната роля е да покажат възрастното поколение - хората, които не се набиват на очи нито на улицата, нито на работните си места. Защото са в такава възраст, при която вече са се оттеглили от активния социален живот. Интересно е как живее една такава двойка, какво е отношението й към младите. Но Каменарови са единица двойка в Къщата, нямат си авери на своята възраст, с които да общуват, и все още са затворена система.

- И как ще реагират на разврата в Къщата, кога ще експлоадират?

- Те все още си ходят кротко като две пиленца, гледат останалите. Двамата не видяха секса между Анджелика и съпруга й Радо, например.

Ясно е и че младите имат респект към тях и не правят простотии, докато са наблизо. Анджелика още не си е показала бюста пред семейство Каменарови. (Смее се.)

- Коя двойка е потенциалният победител? Там, където има съпруг жертва, секси жена.

- Никога не е било ясно толкова рано кой има шансове да бъде победител в шоуто. Трансформациите в рамките на 3 месеца са толкова големи, че съквартирантите не остават същите хора, каквито са влезли. Още повече, че ще влизат и други хора в Къщата. Но по принцип най-много са успявали хората, които са се запазвали автентични.

Смятам, че всеки човек изпитва различни симпатии. Има зрителки, които си мислят “Какви са тези, които сте намерили?”, но в същото време у тях мъжете им скърцат със зъби и ги правят на маймуна. Рано или късно, ще започнат да подкрепят жените жертви в Къщата. Нормално е и мъжете, които са с единия крак все навън, а акълът им все в стриптийзбаровете, да подкрепят и гласуват за секси мацките.

Старата генерация вероятно ще си каже “Тези, младите, за нищо не стават” и ще заложи на семейство Каменарови.

- А защо богатите семейства си готвят сами и хапват в Къщата, а онези, на които “Биг брадър” е дал по-малък бюджет, почти не излизат от ресторанта?

- За по-бедния човек по принцип свободното време е свързано с излизане на ресторант. Това е сред основните им начини на забавление. Богатите, които обикновено са силно ангажирани и трудно се виждат със семейството, когато имат свободно време, гледат да се съберат вкъщи. И явно този модел се пренася от реалния живот вътре в Къщата.

По-интересното е, че в един момент парите няма да имат същото значение, каквото е навън. Всички те ще осъзнаят, че в “Биг брадър фемили” всъщност са ограничени и парите не им дават онази свобода, каквато биха им дали навън. И богати, и бедни са практически затворници.

- Какво ще се случи, когато парите на някое семейство свършат?

- Всеки има различна стратегия. И в живота има такива, които стискат зъби и се простират според чергата си. Има и други, които се чудят какъв алъш-вериш да завъртят, за да изкопчат някой лев. Има и такива, които се залепват за онези, които имат пари, и започват да ги муфтят. Най-вероятно ще видим подобни стратегии и в Къщата.

- Първите скандали за харченето бяха при русенската двойка Мария и Стоян. Кои ще са следващите?

- Тази сфера можеш да я предвидиш, ако прекараш много време с хората на битово ниво. А аз още не съм била в дома им. (Смее се.)

- Другите скандали, които вече се разгоряха, са между жените красавици. Кога ще започнат да си скубят и косите?

- (Смее се.) Съвсем скоро. Българката е уникална клюкарка. Седнат ли пред телевизора, мъжете ни нищо не чуват, защото това не спираме да коментираме - виж тази, виж онази. Дай да плюем някоя друга жена, за да се успокоим, че ние сме № 1. Това вече се вижда и в Къщата. Мисля, че омъжената българка е най-голямата женомразка. (Смее се.)

- А как майките, чиито деца ги няма, гледат на пълните семейства?

- Истината е, че вече започнах първите консултации на майки, които се тревожат и страдат за децата си. И всички те искат да влязат при тях.

- Самите деца как се чувстват в Къщата, свикнаха ли с толкова непознати накуп?

- В тази възраст децата са скачени съдове с родителите си. Те се чувстват комфортно, ако родителите им са спокойни. Всички деца се адаптират нормално към новата обстановка.

- Стана ясно, че депутати обмислят промяна в закона за радиото и телевизията, която да забрани вкарването на деца в “Биг брадър” и други предавания.

- Да се вкарат вътре деца, не е наше решение. Това е решение на родителите им. Гарантирам обаче, че в нашето предаване децата са много по-защитени, отколкото където и да е било другаде.