Change Language

Срамът и страхът от клюки карат майките да захвърлят бебетата си

ИНТЕРВЮ НА АНИ ВЛАДИМИРОВА ЗА РАДИО "ДАРИК" ГР. ПЛОВДИВ
Страхът от клюки е една от основните причини, които карат майките да изоставят новородените си на улицата. Това каза в интервю за Дарик психологът Ани Владимирова. Майчинското чувство е вродено, но то може и да се култивира. Ние сме такива родители, каквито са нашите родители, коментира тя. Затова е много важно какъв пример ще дадем на децата си. Страховете на човек винаги са много по-големи от реалността. Всъщност решенията при усещане за безизходица са много повече, отколкото си мислим, убедена е психоложката.

В края на миналия месец 27-годишна майка захвърли новороденото си на бул."Марица" в Пловдив. Бе установено, че детето е било само на 8 дни. Пеленачето беше намерено от 24-годишен пловдивчанин, който минавайки от там го чул да плаче и се обадил в полицията. Майката на малкото момиченце бе задържана за 24 часа в VІ РУ.

Защо майките изоставят новородените си буквално на улицата, какво ги кара да се откажат от бебетата си, дни след като са ги родили, чуйте от интервюто с психолога Ани Владимирова

Чуйте интервюто на Ани Владимирова от тук:

Ани Владимирова