Автор Тема: Вечно замайване на свят!  (Прочетена 6716 пъти)

Цони

  • Гост
Вечно замайване на свят!
« -: февруари 20, 2006, 03:38:10 pm »
Здравейте! Имам проблем с главата от преди 2 год. Пазих дълго време диети и после преживях един стрес в София! След този случай аз припаднах и започнаха моите проблеми! Страдам от постоянно виене на свят! Ходих по какви ли не лекари, правиха ми ЕЕГ, МЯР на главата, пълни изследвания и всичко е наред, но аз не се чуствам добре! Лекуваха ме за кратко време с антидепресанти- Ципралекс, ривотрил. С тях се чуствах още по- зле и лекарите прецениха, че терапията не е точна! Главата ми продължава да се мае, посещавам невролози, които ме убеждават че всичко е наред и се дължи на нервна почва- стрес! Единствено имам ниско кръвно -90/60, а понакога пада по- ниско!Писна ми вече от лекарства и от диагнози! Помогнете ми като ме посъветвате какво да правя и към кой да се обърна!Трябва ли пак да ми се прави МЯР или какво? Ще ви бъда много благодарна ако ме посъветвате и ми помогнете, защото вече съм отчаяна!!!

etherapy

  • Global Moderator
  • Member
  • *****
  • Публикации: 1300
    • Профил
    • Ел. поща
Отговор
« Отговор #1 -: февруари 21, 2006, 08:14:03 pm »
Виенето на свят може да е свързано с чисто физиологични причини:ниското Ви кръвно, нарушения във вестибуларния апарат, хормонални промени...Ни не сме медици и затова не бихме могли коректно да Ви упътим към какъв тип изследвания трябва да се насочите. Това, което можем да Ви кажем е, че стресът действително може да доведе до подобно състояние, особено когато е комбиниран и с други фактори, както споменавате за диетите. Причината поради, която сте се подлагала на продължителни диети, също може да е част от почвата, на която се е развило сегашното Ви състояние. По начало стересовите ситуации оставят след себе си тежко наследство, ако не са осмислени и преодоляни отвъд чисто емоционалното отреагиране. Затова, ако желаете разгледайте услугите, които предлагаме тук в e-therapybg.com, за да можем да Ви помогнем активно.

Joanna

  • Гост
отговор
« Отговор #2 -: април 03, 2006, 06:29:18 pm »
Това може да се дължи на някакъв вид депресия или на паническо състояние или постравматичен стрес.Считам,че медикаментозната терапия не Ви е помогнала,защото сте я прилагали твърде малко.Минимума е 6 месеца.В началото на терапията с антидепресанти винаги има момент на влошаване на на състоянието.Но то е само първите седмици.След това нещатат се подреждат и с течение на времето започва да се корегира проблема.Без медикаменти мисля,че няма да се справите.Може да имате ремисии,но симптомите ще се връщат отново и отново.Потърсете компетентен психиятър и обсъдете състоянието си.